Tjäna pengar till klassen eller laget - smart & enkelt koncept

Tips & Recept





Saffran


Saffransdoftande fiskgryta

Mustig god gryta

Den här grytan kan med fördel förberedas dagen innan.

Lussebullar utan kesella

Ett lussekattsrecept av världsklass

Högklassiga lussekatter skapade på sirap och utan kesella.

Lussebullar med kesella

Här kommer ett klassiskt lussebullsrecept.

Lussebullar med kesella (ca 30 st)

Saffranstryffel

Härlig tryffel med smak av konjak och saffran med vit choklad

En fantastisk efterrätt/fika med lyxig känsla!

Saffranspata med räkor och fänkål

En ljuvt doftande pasta med en fräsch touch

30 minuter, 4 portioner

Lussebullar utan kesella



Ingredienser
  • För 30-40 st lussebullar
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 1 g saffran från Antonio Sotos
  • 2 dl vit sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 15 dl mjöl

Till pensling:
Ägg och russin.

Tillagning

Stötta saffran i mortel tillsammans med lite socker för att få fram smaken mer. Har du gott om tid till bakningen så tillsätter man lite vatten och låter det stå några timmar, men så mycket tid har man sällan i julstöket. Det räcker gott å väl att stötta med socker i mortel.

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, rör ner mjölken och se till att det är fingervarmt, ca 37 grader. Häll över smör- och mjölkblandningen på jästen och rör om tills jästen löst sig. När alla klumpar är borta tillsätt sirap, ägg, saffran och salt. Rör ihop smeten. Tillsätt sedan mjöl allt eftersom, tills du har en mjuk och smidig deg.

Låt jäsa under duk i 40 min. Baka ut degen. Låt jäsa 30-40 min igen – under duk.

Dekorera med russin och pensla bullarna med ägg.

Grädda 5-7 min i ugnen på 225 grader. KLART! Ät och njut.