Tjäna pengar till klassen eller laget - smart & enkelt koncept

Tips & Recept





Saffran


Saffransdoftande fiskgryta

Mustig god gryta

Den här grytan kan med fördel förberedas dagen innan.

Lussebullar utan kesella

Ett lussekattsrecept av världsklass

Högklassiga lussekatter skapade på sirap och utan kesella.

Lussebullar med kesella

Här kommer ett klassiskt lussebullsrecept.

Lussebullar med kesella (ca 30 st)

Saffranstryffel

Härlig tryffel med smak av konjak och saffran med vit choklad

En fantastisk efterrätt/fika med lyxig känsla!

Saffranspata med räkor och fänkål

En ljuvt doftande pasta med en fräsch touch

30 minuter, 4 portioner

Lussebullar med kesella



Ingredienser
  • För ca 30 st lussebullar
  • 50 gram färsk jäst
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 gram kesella (en burk)
  • 2 dl socker
  • 1 g saffran från Antonio Sotos
  • 0,75 tsk salt
  • 14-15 dl vetemjöl special(för att få extra luftighet)

Till pensling:
Ägg och russin.

Gör så här

Stöt saffran tillsammans med lite socker i en mortel. Smula jästen i en bunke.

Smält smöret, tillsätt mjölk och saffran och låt det hela bli fingervarmt. Lös jästen med lite av vätskan, och rör sedan ner allt. Tillsätt salt, socker och kesella och rör om. Tillsätt vetemjöl efterhand (spara någon deciliter till utbakningen) och arbeta samman till en smidig deg.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 25-30 bitar och forma till lussekatter, eller valfri form på bullarna. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt under bakduk i ca 40 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck ner russin i vardera ände. Grädda bullarna i ca 7-9 minuter i mitten av ugnen, beroende på hur stora du gjort dem. Låt svalna på galler under bakduk.
Ät & njut!